duminică, 10 iunie 2012

Tinuta Zilei - Echiparea pentru Succes



                                                              photo source: wallpapers.jurko.net


Poate veti crede ca acest post este despre styling sau moda, insa este despre asteptari, stare de spirit, credinte, obiective, despre bucuria prezentului  si nu in ultimul rand despre alegerea modului de a trai si de a actiona.

Cand spun "tinuta zilei" ma gandesc in primul rand la starea mea mentala, spirituala si fizica; la cum aleg sa fiu in acea zi; la ce aleg sa gandesc, sa vorbesc, sa transmit, sa simt; la ce obiective tintesc; la ce aleg sa gust sau sa ating, la ce schimbare vreau sa aduc; la gradul de autenticitate si de creativitate pe care il pun in serviciul atingerii telurilor propuse.

Am ales sa scriu despre subiectul acesta pentru ca am observat cat de important este sa ne gasim sau sa ne regasim stilul; stilul de viata; stilul vestimentar; stilul de a aborda situatiile din viata noastra; stilul de a ne relaxa; de a explora si de a creste ca indivizi pentru a atinge succesul (in sensul pe care fiecare il dam acestui termen).

Pentru a reprezenta cele de mai sus, am sa va dau exemplul propriei interpretari, intr-o maniera jucausa:

Incep dimineata cu un zambet pe buze si cu un gand recunoscator pentru ziua minunata pe care o am in fata. Pana sa ma dau jos din pat, in timp ce ma rasfat cu ultimul minut de relaxare, raspund la intrebarile: Cum ma simt azi? si Ce vreau sa obtin azi?  Cu raspunsurile in minte imi aloc timp pentru un mic ritual matinal care sa ma energizeze pentru intreaga zi (fie ca este vorba de cateva exercitii fizice; de o alergare in parc; de rostirea unor afirmatii puternice; de cateva minute de meditatie sau de a savura cafeaua si un mic dejun plin de vitamine pe acordurile unor piese muzicale preferate);  apoi, in functie de cum ma simt si de ce obiective vreau sa indeplinesc in ziua respectiva, adopt tinuta adecvata (de exemplu, in timp ce pentru unii, alegerea unor anumite piese vestimentare, a unor anumite culori si accesorii va avea un efect pozitiv asupra lor si asupra increderii si reusitei, pentru altii conteaza sa isi "accesorizeze" ziua cu un filmulet motivational; cu citirea catorva pagini dintr-o carte de suflet). In ceea ce ma priveste, privesc tinuta vestimentara ca pe un mijloc care imi poate sustine atitudinea si modalitatea de abordare a situatiilor zilnice; insa mai importanta decat asta este echiparea trusei de "prim ajutor" (atitudinea pozitiva; credinta puternica de reusita; obiective indraznete; curiozitate si placerea de a trai fiecare clipa). 
Astfel, cu acest bagaj de energie, pot incepe activitatile zilnice, fiind sigura ca sunt bine echipata pentru "intemperii"; nu toate task-urile pe care le avem de indeplinit sunt placute; nu toate situatiile intalnite ne vor face placere, ba chiar unele ne pot supara, dar atat timp cat suntem pregatiti pentru a trece peste ele; atat timp cat avem antidotul (credinta in reusita, determinarea si puterea de a zambi) putem depasi obstacolele ce se ivesc in calea noastra.

Suntem diferiti si in timp ce pentru unii functioneaza un lucru, pentru altii poate sa functioneze un cu totul altul, iar important este sa ne concentram atentia pe noi, pe ce simtim, pe ce ne dorim; pe modul in care vrem sa actionam. Stilul de a face asta poarta amprenta personala a fiecaruia si nu exista retete infailibile de atingere a succesului general valabile.

Aaa..si sa nu uit de un pont care pentru mine functioneaza: cu agenda in fata si cu numai cateva stelute aurite (sub forma de autocolante, pe care le puteti gasi cu usurinta la orice papetarie) acordati premii zilelor pe care vreti sa le traiti memorabil. Astfel, lipiti in agenda cate o steluta in dreptul zilelor pe care le doriti de nota 10 (fie ca aveti un eveniment important sau ca este pur si simplu o zi obisnuita in care nu aveti inca nimic programat, lipiti spteluta si lasati-va surprinsi de efect). Every day can be a golden star day! Ceea ce conteaza este sa fiti consecventi cu planurile voastre si armonizati ca minte, trup si suflet astfel incat sa aveti cu adevarat o zi memorabila. 

Pe final, va readuc in atentie indemul lui Eckhart Tolle Puteti face fata intotdeauna clipei prezente! Raspunsul, puterea, actiunea corecta sau resursele necesare vor fi prezente atunci cand veti avea nevoie de ele, nu inainte si nici dupa aceea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu