luni, 8 august 2011

...la momentul potrivit

Am crescut rasunandu-mi in urechi " toate lucrurile se fac la timpul lor" sau "exista momentul potrivit pentru fiecare pas pe care trebuie sa il facem"
Fiind nerabdatoare de felul meu, multa vreme m-am intrebat ce inseamna acest moment potrivit ?. Nici acum nu pot spune ca stiu exact ce inseamna, insa am realizat urmatorul lucru: daca nu as fi realizat anumite lucruri la momentul lor, cel mai probabil nu le-as mai fi facut acum, sau daca le-as fi facut, rezultatul si urmarile nu ar mai fi fost aceleasi.
"La momentul potrivit" inseamna pentru mine: cand ai sansa sau cand simti ca trebuie! Si iata cum soarta si sentimentele isi dau mana pentru a creea momentul oportun!  Esential este totusi sentimenul pe care il incercam atunci cand suntem pusi in situatia de a alege, sau de a intreprinde ceva! Daca suntem siguri pe propriile forte si avem sentimentul ca putem valoriza sansa oferita, acela este cu siguranta momentul potrivit! In cazul in care timpul ne demonstreaza reversul, asta nu inseamna ca nu a fost momentul potrivit, ci dimpotriva: a fost momentul oportun pentru a realiza ca acel lucru nu era pentru noi, sau momentul oportun pentru a descoperi alternativele. Important este sa nu pierdem trenul...sa ne urcam in el  cu bagajul plin de incredere si entuziasm.





The clock is ticking! Asculta-ti sentimentele si NU pierde momentul!

2 comentarii:

  1. Draga Irina,
    Sa zicem ca suntem pe o autostrada. Dorinta si vointa ne poarta spre o aumita destinatie.
    La ’’momentul potrivit’’ trebuie sa intri in intersectia potrivita ca sa poti vira spre destinatie. Asta inseamna sa fi informat (sa ai harta rutiera) sa fii atent si sa ai rabdare (nu poti sa schimbi directia de mers mai inainte de a ajunge la intersectia potrivita). Te rog sa ma ierti daca comentariul meu este ’’nepotrivit’’.

    RăspundețiȘtergere
  2. Comentariul nu este sub nicio forma nepotrivit; va multumesc pentru acesta.Este foarte adevarat ca la momentul la care trebuie sa luam o decizie sau sa alegem o directie, este absolut necesar sa avem la dispozitie toate informatiile disponibile/ pe care le putem accesa. Acea harta de care spuneati este indispensabila; la inceputul fiecarui drum sau in momente de rascruce, un plan (mica harta a directiilor/ optiunilor) ne usureaza parcursul.

    RăspundețiȘtergere