luni, 11 iulie 2011

Tribut adus prieteniei

In ultimele zile am petrecut foarte mult timp alaturi de prieteni, familie sau facandu-mi cunostinte noi.
Indiferent de punctul de vedere din care dorim sa discutam,      binefacerile comunicarii si ale socializarii sunt nenumarate si foarte bine cunoscute de catre toti dintre dumnevoastra. Fie ca este vorba despre o colaborare, noi oportunitati de business, schimb de recomandari, sau fie ca este vorba despre relaxare, conversatie sau divertisment, a-ti face cunostine noi sau a te intalni cu prietenii - la care te gandesti mereu, dar pe care greu ajungi sa ii si vezi din cauza programului tau infernal - este mereu placut si de foarte multe ori si util. Cand spun "util" nu ma refer la "a incerca sa obtii profit oricum, oricand", ci ma refer la modul unic prin care o astfel de intalnire te poate motiva sau inspira in activitatea pe care o intreprinzi.
Am sa ma opresc insa asupra urmatorului aspect: importanta prietenilor -"putini dar buni"- in viata fiecaruia, a acelora care ne pot stimula si ne poat face sa crestem ca inidivizi, a acelora care ne sustin si ne impulsioneaza sa devenim mai buni. Pentru mine orice intalnire cu prietenul/prietena constituie motiv de buna-dispozitie si relaxare, insa mai presus de toate, hrana pentru suflet- asa cum o numesc eu-. De exemplu, ma intalnesc cu o prietena si facem schimb de idei, impresii, aspiratii, idealuri, pornind de la o piesa muzicala sau de la o carte. Discutia pe care o avem, tonul pasionat al discutiei, emotiile simtite si profunzimea subiectului abordat, reprezinta pentru mine o provocare spirituala si o hrana sufleteasca. Orice astfel de discutie imi poate oferi inspiratia necesara pentru un nou post de blog sau pentru o noua abordare a activitatii intreprinse; imi poate ridica semne de intrebare asupra unui lucru sau imi poate starni curiozitatea asupra unui aspect, etc...

Se spune ca "prietenul adevarat la nevoie de cunoaste"...nevoile noastre difera, la fel ca si prietenii nostri! Important este sa ne gasim in ei increderea, respectul, sprijinul, inspiratia si impulsionarea de care avem nevoie mereu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu