miercuri, 22 iunie 2011

NU POT! vs NU VREAU!


       Cand suntem indreptatiti sa spunem ca nu putem face un lucru? 

Pentru a raspunde la aceasta intrebare am sa va impartasesc regula pe care eu o aplic si pe care o numesc regula " INCERC SI VAD!" 

    1. In primul rand este necesar sa INCERCAM pentru a ne da seama daca putem sau nu!
   2. Nu trebuie pornit din start de la ideea ca NU PUTEM, NU E PENTRU NOI, etc (aici fac exceptie lucrurile pe care nu le face pentru ca vin in contradictie cu propriile norme, valori sau principii)!
    3. Nu avem nimic de pierdut daca incercam:
          a). daca reusim, avem doar de castigat si deci PUTEM
        b). daca nu reusim, macar putem afirma in mod obiectiv ca nu putem face respectivul lucru ("am incercat din rasputeri si nu mi-a reusit"  vs "nu fac pentru ca stiu ca nu pot")

    Situatiile pe care a trebuit sa le infrunt pana acum m-au invatat cele 3 reguli de mai sus. In acest fel, am invatat sa realizez mai multe decat credeam initial ca pot sau ca vreau sa fac! A incerca si a reusi un lucru nu presupune a deveni expert sau specialist pe respectivul domeniu, insa "largeste orizonturile" si completeaza abilitatile si cunostintele deja insusite! Nu este niciodata rau sa stim cate ceva si depre alte lucruri care nu ne intereseaza in mod direct, insa este intotdeauna gresit sa nu incercam sa devenim cei mai buni in ceea ce ne intereseaza!
                                      

2 comentarii: